Amanida de carbassa amb molls (rogers)

Sergio Ruiz, xef del restaurant La Cuina del DO, dins del Hotel DO Plaça Reial de Barcelona avui al programa de TV3 Cuines hens ha mostrat una recepta molt de tardor

https://i2.wp.com/www.tv3.cat/cuines/media/fotos/20121005/big_amanidacarbassa1.jpg
cuinajbm.wordpress.com / LaCuinadelDO

Ingredients

Per a 4 persones:
4 filets de rogers
oli d’oliva
escarola
roqueta
Per fer la vinagreta:
100 ml d’oli d’oliva
30 g de cibulet
20 g de pinyons
1/5 de magrana
5 g de sal
20 ml de vinagre de xerès
Per fer el brou de carbassa:
1/2 kg de carbassa
aigua
sal
2g agar-agar

Elaboració

Per començar, piqueu el cibulet ben fi, talleu la magrana per la meitat, poseu-la de cap per avall i, amb l’ajuda d’una cullera o d’una mà de morter, doneu-li cops pel costat de la pell a fi que caiguin fàcilment els grans.

Per fer la vinagreta, barregeu en un bol l’oli d’oliva, el cibulet picat, els pinyons, la magrana, una mica de sal i el vinagre de xerès i reserveu-ho a la nevera durant 1 hora.

A continuació, talleu mitja carbassa a daus molt petits, peleu-los i reserveu-los, i en una olla, amb aigua i sal, poseu-hi la part restant de la carbassa i deixeu que bulli durant 30 minuts, a partir d’aigua calenta, per fer un brou de carbassa. Seguidament, coleu el brou, deixeu-lo refredar i reserveu la carbassa per a un altre dia.

Tot seguit, poseu en un cassó el brou de carbassa, dissoleu-hi l’agar-agar i feu-ho bullir un minut.

Mentrestant, poseu en un cassó els daus de carbassa que havíeu tallat i feu-los bullir en aigua durant uns 4 minuts. Seguidament, escorreu-los, poseu-los en un motllo, aboqueu-hi pel damunt el brou de carbassa i deixeu-ho refredar a la nevera fins que hagi agafat, com a mínim 1 hora, per fer la terrina de carbassa. Després, talleu la terrina en la forma i mida que vulgueu.

Finalment, salteu els rogers en una paella amb una mica d’oli. Quan estiguin dauradets, submergiu-los dins la vinagreta durant un minut.

I ja per acabar, emplateu la terrina de carbassa, a mode de base, poseu-hi els rogers a sobre, amaniu-ho amb una mica de vinagreta per sobre, i coroneu-ho amb l’escarola i, al cim, la roqueta.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s