Crema catalana de moniato i cítrics

Sergio Ruiz, xef del restaurant La Cuina del DO, dins del Hotel DO Plaça Reial de Barcelona avui al programa de TV3 Cuines hens ha mostrat una recepta molt de tardor

Ingredients per a 4 persones:

cuinajbm.wordpress.com / LaCuinadelDO

Per fer la crema:
225 g de moniato
2 g de sal
175 ml de nata líquida
2 ous
Per a la presentació:

brots petits
2 flors de fonoll
4 avellanes torrades
2 mandarines
2 aranges
40 g de sucre
sal gruixuda
pebre negre

Elaboració

Per començar, coeu els moniatos al forn a 180º durant uns 30 minuts fins que siguin tendres. Després, deixeu-los refredar, peleu-los i reserveu-los en un bol.

Per fer la crema, escalfeu la nata en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull retireu-la del foc, aboqueu-la al bol dels moniatos, juntament amb una mica de sal i els ous, tritureu-la bé amb el Túrmix i passeu-la per un colador fi xinès. A continuació, poseu un dit de crema en un plat, tapeu-lo dos cops amb paper film i poseu el plat al forn damunt d’una safata amb aigua durant uns 10 minuts a 150 graus. Després, traieu el plat del forn, retireu el paper film i reserveu-lo durant unes 6 hores a la nevera. Tot seguit, traieu la crema de la nevera, afegiu-hi sucre per sobre i cremeu-lo amb un bufador o un cremador de crema.

Finalment, peleu la mandarina i l’aranja, talleu-les a daus i reserveu-los a la nevera.

I ja per acabar, salpebreu la crema, afegiu-hi la pell de mandarina ratllada, els daus de mandarina i aranja, els brots, les flors de fonoll i les avellanes torrades i ja la podeu servir.

Crema Catalana de moniato i cítrics

Podeu veure el vídeo de la recepta en aquest enllaç: Crema catalana de moniato i cítrics (video)


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s